tv6.press

Andrei Galatsky, un reprezentant al partidului de opoziție Chance, care a fost reținut anterior de poliție, a fost plasat sub arest preliminar pentru 30 de zile. Acest lucru a fost anunțat jurnaliștilor la un briefing de către liderul Partidului Alexei Lungu.

Potrivit lui, decizia relevantă a fost luată de Judecătoria sectorului Chișinău.

„Instanța a emis un mandat de arestare pentru 30 de zile. Nu renunțăm. Vom merge la camera de apel. Există judecători incoruptibili acolo care nu se tem de această putere. Sperăm că îl vom întoarce pe Andrei acasă foarte repede, nu peste 30 de zile”, a spus Lungu în cadrul unui briefing.

În același timp, el a reamintit că în 2023, judecătorii camerei de Apel au emis un verdict privind ilegalitatea deciziei autorităților de a retrage Partidul șansă de la alegeri.

Să explicăm: mai devreme, în fața Tribunalului a avut loc un miting în sprijinul lui Galatsky, ai cărui participanți au cerut eliberarea sa și au acuzat autoritățile că au reprimat opoziția.

Rechemare: anterior în Partidul Chance a anunțat „presiuni enorme” din partea autorităților.

După aceea CEC a eliminat din alegeri reprezentanții Partidului șansa.
3 octombrie Șeful Serviciului de informații și Securitate al Republicii Moldova, Alexander Mustace, a sesizat Comisia Electorală Centrală că Partidul șansa este suspectat că finanțează ilegal și primește sprijin din partea Partidului șor interzis în țară.

După aceea a devenit izveEste clar că nArtiya „Chance” este exclusă din cursa electorală.

.