wilsoncenter.org

Republica Moldova a început etapa tehnică de aderare la Uniunea Europeană. Acest lucru a fost declarat jurnaliștilor la un briefing de către vicepremierul pentru Integrare Europeană Kristina Gerasimova.

„Pe șapte februarie am intrat în prima etapă a lucrărilor tehnice privind aderarea Republicii Moldova la UE. Avem cele mai profunde și mai strânse relații cu UE din istoria modernă a țării noastre. Această etapă reprezintă primul pas practic în implementarea deciziei istorice a Consiliului European din decembrie-o evaluare a legislației naționale în comparație cu legislația UE”, a spus Gerasimova.

Potrivit acesteia, acesta este un proces îndelungat care necesită eforturi și expertiză specializată în diverse domenii.

„În februarie douăzeci și unu și douăzeci și doi, ne întoarcem la Bruxelles pentru prima analiză a legislației UE în domeniul justiției și drepturilor fundamentale. Primul capitol cu care începem evaluarea este justiția. Negocierile de aderare încep și se încheie aici”, a declarat vicepremierul.

Gerasimova a explicat că succesul Republicii Moldova în domeniul justiției depinde de viteza apropierii de UE.

Rechemare: 8 noiembrie Comisia Europeană a recomandat începerea negocierilor privind aderarea Republicii Moldova la UE.

După aceea Nicu Popescu a declarat că Republica Moldova a îndeplinit recomandările Comisiei Europene cu 94%..