mykaleidoscope.ru

Germania va trimite Republicii Moldova un grant în valoare de 14,8 milioane de euro pentru implementarea proiectelor în domeniul eficienței energetice, formării tinerilor și administrației publice. Acest lucru este raportat de moldpres.md.

Astfel, membrii Comisiei pentru Politică Externă și Integrare Europeană au aprobat un aviz consultativ privind începerea negocierilor și aprobarea semnării unui acord cu guvernul German.

Potrivit deciziei, vor fi oferite 3,8 milioane de euro pentru promovarea ocupării forței de muncă în rândul tinerilor prin organizarea de programe de formare profesională axate pe practica în sectoarele economiei cu cerere mare de forță de muncă de înaltă calitate, inclusiv în sectorul energetic. Programul se va desfășura în perioada 2024-2026, iar participanții vor fi tineri sub 35 de ani atât din Republica Moldova, cât și din Ucraina.

Un grant de 5 milioane de euro va fi acordat pentru Eficiență Energetică și surse regenerabile de energie. Sprijinul financiar gratuit va fi utilizat pentru elaborarea planurilor regionale de eficiență energetică și energie regenerabilă, precum și pentru organizarea de evenimente de diseminare a celor mai bune practici în acest domeniu la nivel municipal. Proiectul va fi realizat în perioada noiembrie 2023-octombrie 2026.

Un alt grant în valoare de 6 milioane de euro este destinat dezvoltării atractivității și eficienței administrației publice din Republica Moldova.

Rechemare: anterior în Germania a promis că va continua să ofere asistență Republicii Moldova.

După aceea A devenit cunoscut faptul că Germania va aloca 95 de milioane de euro în 2024 pentru a sprijini procesul de integrare a Republicii Moldova în UE..