publika.md

Președintele Parlamentului, Igor Grosso, admite ideea creării unui minister responsabil cu integrarea europeană, dar subliniază că Guvernul trebuie să facă o solicitare corespunzătoare. Acest lucru este raportat de ipn.md.

Potrivit lui, structura nou creată va fi condusă de o persoană cunoscută familiarizată cu procesul de integrare europeană.

„Acesta va fi cel care a participat până acum la procesul de obținere a statutului de țară candidată. O persoană cunoscută, o persoană care a făcut acest lucru până acum, dar este bine dacă guvernul spune așa”, a spus el.

Grosso crede că acest lucru se va întâmpla în viitorul apropiat.

„Oamenii care s-au implicat până acum în acest proces vor continua să participe, pentru că memoria instituțională este foarte importantă, precum și contactele care au fost stabilite cu comisarii europeni, cu reprezentanții Comisiei Europene”, a spus președintele Parlamentului.

Potrivit programului legislativ al Parlamentului pentru anul 2024, aprobat la finalul ultimei sesiuni, inițiativele legislative legate de procesul de aliniere a acestora la normele Uniunii Europene vor fi prioritare.

Mai devreme am scris Ce Grosso anticipează aderarea Republicii Moldova la UE până în 2030.

.