noi.md

Președintele Parlamentului și liderul Partidului Acțiune și Solidaritate, Igor Grossu, au cerut predarea mandatului de deputat de la un membru al aceluiași partid, Victoria Kazak, a cărei fiică era suspectată de corupție. Grosu a scris un mesaj corespunzător pe pagina sa de Facebook.

„Chiar dacă această persoană este prezumată nevinovată înainte de proces, astfel de cazuri aruncă o umbră și subminează lupta noastră împotriva corupției. Predarea mandatului de către Victoria cazacului este necesară în astfel de circumstanțe. Fracțiunea parlamentară PAS va lua, de asemenea, toate măsurile pentru a o exclude din organele parlamentare, precum și din fracțiune”, a scris Grosso.

El a spus că fiica lui Kazaku se număra printre ofițerii vamali, împotriva cărora a fost deschis un dosar penal sub acuzația de corupție.

Rechemare: anterior, angajații Centrului Național Anticorupție au efectuat percheziții la aeroport, în urma cărora au fost reținuți trei angajați ai Serviciului Vamal al Moldovei, alți patru angajați fiind cercetați. Aceștia sunt suspectați de luare de mită și trecerea mărfurilor peste graniță fără plata taxelor vamale..