moldovadaily.com

Președintele Parlamentului Republicii Moldova și al Partidului Acțiune și Solidaritate, Igor Grosso, a declarat că nu intenționează să se conformeze deciziei Curții Constituționale pentru a împiedica susținătorii lui Ilan Shor să participe la alegeri. El a declarat Acest lucru canalului TV TV8.

„Vom ajusta legislația în conformitate cu decizia Curții Constituționale, dar nu vom permite grupurilor criminale să deturneze procesele electorale și să submineze democrația în Republica Moldova”, citează postul de televiziune.

Rechemare: Pe 19 iunie, judecătorii Curții Constituționale au emis o hotărâre potrivit căreia Partidul ȘOR a fost scos în afara legii.

26 iunie Ilan șor a anunțat crearea unui nou bloc politic în Republica Moldova.

Mai devreme am scris Că partidul Shor interzis a făcut apel la Curtea Constituțională a Moldovei împotriva interdicției aprobate de Parlament asupra membrilor și activiștilor formațiunii de a participa la alegeri.

29 August Ministerul Justiției al Republicii Moldova a constituit o comisie pentru lichidarea Partidului șor, care a fost declarat ilegal de Curtea Constituțională (CC).

Să subliniem: La 24 ianuarie, Partidul șor, declarat ilegal din iunie 2023 și aflat în proces de lichidare, a fost exclus din registrul persoanelor juridice din Republica Moldova

Cu toate acestea Cu o zi înainte Curtea Constituțională a ridicat interdicția membrilor partidelor interzise de a participa la alegeri.

.