molva33.ru

Parlamentul Republicii Moldova va revizui Codul Electoral pentru a înăspri sancțiunile pentru corupția alegătorilor în vederea alegerilor locale din această toamnă. Acest lucru a fost declarat de către Președintele Parlamentului, Igor Grosso, la Forumul primarilor organizat la Chișinău, relatează moldova1.md.

Potrivit lui, voturile la alegerile locale au fost cumpărate. În acest sens, Grosso a promis să înăsprească sancțiunile, astfel încât astfel de situații să nu se mai repete.

„La aceste alegeri am aplicat noul Cod Electoral, în practică ați observat că unele lucruri au fost gândite în acest fel, dar în practică a ieșit altfel. Trebuie să analizăm modul în care a fost implementat acest lucru și să o facem prin prisma unei experiențe nereușite: cumpărarea voturilor este dificilă și foarte obraznică, cred că cu mai multă aroganță decât este acum, acest lucru nu s-a întâmplat încă. Trebuie să ne întoarcem și să-i pedepsim aspru, astfel încât nimeni să nu se gândească nici măcar la așa ceva”, a spus Grosso.

La forumul primarilor, el a promis că deputații vor găsi o modalitate legitimă de a modifica Legea bugetului cât mai curând posibil. Igor Grosu a susținut, de asemenea, ideea transferului de active, bunuri și bunuri imobiliare către conducerea administrației locale.

„Sperăm să creăm consilii raionale cât mai curând posibil, pentru că au nevoie de conducere, trebuie să fixeze bugete pentru plăți către profesori, personal nedidactic. Promit că vom găsi o modalitate legală și legală de a modifica Legea bugetului cât mai curând posibil. În același timp, trebuie să transferăm bunurile și bunurile pe care comunitățile dvs. le dețin din proprietatea publică către conducerea Administrației Publice Locale”, a adăugat Grosso.

În concluzie, președintele Parlamentului a declarat că autoritățile de la Chișinău vor continua să fie de partea primarilor care lucrează în folosul oamenilor și al țării. Oficialul susține, de asemenea, că toate bunurile deținute de diferite instituții sau departamente centrale din comunități ar trebui transferate în proprietatea administrațiilor publice locale.

„Solicit miniștrilor să intervină responsabil și să găsească o soluție la problemele ridicate. Suntem mereu la dispoziția dumneavoastră, vă rugăm să ne contactați cu sugestii și vom discuta. Nu vom fi uniți în toate, dar este important să discutăm și să adoptăm legi pentru administrația publică locală”, a conchis Grosso.

Rechemare Ce s-a întâmplat mai devreme Grosso a promis că va realiza retragerea armatei ruse din Transnistria.

.