REUTERS/Gleb Garanich

Deputații care reprezintă blocul Pobeda în Parlament s-au alăturat grupului parlamentar cu același nume. Acest lucru a fost anunțat de deputatul Vasily Bolya la o ședință a organului legislativ.

„Vreau să vă informez că grupul parlamentar Pobeda a fost creat din nouă deputați, Vasily Bolya a fost ales președinte al acestui grup, deputatul Regina Apostolova a fost ales vicepreședinte, iar Marina Tauber a fost secretar”, a spus Bolya.

El a reamintit că, potrivit reglementărilor, deputații independenți au dreptul să se unească și să creeze un grup parlamentar. Președintele Parlamentului, Igor Grossu, a sugerat Comisiei juridice să ia în considerare această declarație a reprezentanților blocului.
În urma briefingului, participanții grupului Pobeda au raportat că asociația a fost formată din nouă deputați independenți din Parlamentul cu 101 Locuri.

„Vom depune toate eforturile pentru a participa la lucrările de pe site-urile CSI și ale Uniunii Economice Eurasiatice. Vedem parteneri și oportunități de creștere în aceste organizații”, a declarat Regina Apostolova, vicepreședinte al grupului.

Ea a menționat, de asemenea, organizația non-profit Eurasia, care, potrivit ei, a oferit cetățenilor moldoveni să participe la proiectele lor în domeniul culturii, educației și altele.

Rechemare: La 21 aprilie, la Moscova a avut loc un congres al deputaților moldoveni de opoziție, care a anunțat crearea unui nou bloc electoral „Victoria”.

După aceea a devenit cunoscut faptul că Parchetul General vede semne de trădare în crearea blocului Pobeda.

.