Președintele Autonomiei Găgăuze, Evgenia Gutsul, a cerut Uniunii Europene să respecte rezultatele ultimelor alegeri din regiune și noua sa conducere. Hutsul a publicat o declarație corespunzătoare pe canalul Telegram ca răspuns la criticile Ambasadorului UE Janis Majeix, care a acuzat-o că are legături cu infractorii.

„Ambasadorul UE Majeix, care m-a acuzat că am legături cu Ilan Shor, a uitat că oamenii din Găgăuzia au fost cei care mi-au încredințat mie și Echipei Mele conducerea regiunii. Criticându-mă, îi criticați pe toți cei care au susținut viziunea noastră în alegerile democratice libere”, a scris Hutsul.

Ea a cerut, de asemenea, diplomatului să nu se amestece în politica internă, punând Partidul Acțiune și Solidaritate într-o poziție privilegiată.

„Sarcina noastră este să vă reamintim rolul dvs. de reprezentant al intereselor întregii Uniuni Europene și nu al unei fracțiuni politice separate”, a menționat șeful autonomiei.

Să explicăm: mai devreme, într-un interviu acordat postului de televiziune Rlive, Majeiks a declarat că este „imposibil” să aibă un dialog cu noul șef al Găgăuziei, care a fost ales în calitate de candidat din partea partidului de opoziție șor, deoarece ulterior această formațiune a fost recunoscută ilegală și lichidată la inițiativa Guvernului.

Rechemare: mai devreme Gutsul s-a plâns Procuraturii moldovenești de Nanto pentru că a încercat să incite la discordie.

.