exp.idk.ru

Comisia pentru Situații de urgență a Guvernului Republicii Moldova a prelungit până în martie regimul de licențiere a operațiunilor de import de cereale pentru a proteja piața internă de produsele ucrainene. Acest lucru este raportat de serviciul de presă al Cabinetului de Miniștri.

„Comisia a decis licențierea operațiunilor de import de grâu, porumb și semințe de floarea soarelui de către Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare. Această măsură este aprobată pentru o perioadă de trei luni pentru a menține stabilitatea prețurilor pe piața internă”, se arată în raport.

Rechemare Restricția a fost introdusă în octombrie pe fondul protestelor fermierilor locali, care au cerut autorităților să interzică importul de cereale din Ucraina în țară, urmând exemplul țărilor din Europa de Est.

Apropo, mai devreme autoritățile moldovene au informat Ucraina despre planurile de introducere a restricțiilor. Ca răspuns, ministrul adjunct al Economiei al Ucrainei, Taras Kachka, a numit planurile Chișinăului un” pas extrem de neprietenos „care”va presupune o interdicție urgentă a tuturor importurilor din Moldova După această declarație, Chișinăul a abandonat restricțiile și a promis că va oferi asistență suplimentară fermierilor.

 .