Agenția Proprietății Publice a depus o plângere la Centrul Național Anticorupție cu privire la returnarea Hotelului Național în proprietatea statului. Acest lucru a fost anunțat de Directorul General al APS, Roman Kozhukhar, în programul Cutia Neagr plus de la TV8, scrie mold-street.com.

„Am analizat foarte bine toate documentele și întregul proces de privatizare, precum și acțiunile legale ulterioare. Avem noi informații și dovezi cu care vom face apel la autoritățile legale și instanțele judecătorești pentru a returna acest hotel în proprietatea statului”, a spus Roman Kozhukhar.

Șeful APS nu a oferit alte detalii cu privire la acest pas, ceea ce va însemna renaționalizarea hotelului, care face parte din compania Moldova-Tour, care a fost privatizată în 2006.

Precizăm că Alfa-Engineering din Kaushan a fost cea care în 2006 a intrat în posesia a 83,24% din acțiunile de stat ale Moldova-Tour, care deținea Hotelul Național.

Noul proprietar a plătit 2,15 milioane de dolari și a promis să investească 33 de milioane de dolari pe doi ani. Au trecut 17 ani de atunci, dar nu s-a făcut nimic.

Rechemare: pGuvernul a aprobat un memorandum privind integrarea rețelelor energetice cu România.

.