Скриншот

Bașcanul Găgăuziei, Evgenia Gutsul, a declarat că autoritățile de la Chișinău au blocat 15 milioane de lei, care au fost creditați într-un cont special „pentru plăți lunare suplimentare către pensionari.” Ea a spus acest lucru în timpul unui briefing care a fost difuzat pe rețelele de socializare.

Bașcanul a explicat că „banii au fost transferați de sponsor” și că are toate documentele care confirmă originea legală a banilor, fără a menționa nici numele, nici alte detalii despre ” filantrop.”

„Ieri, cu câteva minute înainte de sfârșitul zilei de lucru, am primit o notificare că autoritățile centrale au blocat 15 milioane de lei primiți într-un cont special. Acești bani au fost transferați într-un cont special de către sponsor pentru o plată lunară suplimentară către pensionari. Avem o singură cerere: nu interfera cu munca noastră. Deblocați fondul special. Nu interfera cu munca-cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru oamenii din Găgăuzia”, a conchis Hutsul.

Secretarul de presă al Guvernului de la Chișinău, Daniel Vodă, a declarat că transferul banilor de la sponsori la bugetul autonomiei Găgăuze a fost blocat din cauza presupusei lor origini criminale.

„Banii furați de la cetățenii țării noastre vor fi confiscați și folosiți în interesul tuturor cetățenilor noștri, fără a alimenta ambițiile politice ale grupurilor criminale”, a scris Vodă în canalul său Telegram.

Rechemare: anterior, Hutsul a raportat despre acorduri care vor permite autonomiei să furnizeze gaze la prețuri aproape de două ori mai ieftine decât importurile din restul țării — 10 lei pe 1 metru cub. Potrivit acesteia, o astfel de oportunitate a apărut după ce o companie din Turcia a semnat un contract cu un operator licențiat din Moldova pentru furnizarea gazelor către autonomie la un preț special. preț.

Ca răspuns la acest lucru Sandu a recunoscut că va lua gaz ieftin din Găgăuzia.