Bașcanul autonomiei găgăuze, Evgenia Gutsul, a discutat cu guvernatorul regiunii Penza, Oleg Melnichenko, despre stabilirea cooperării dintre cele două regiuni în marja Festivalului Mondial al Tineretului de la Soci. Hutsul a scris despre asta în canalul ei Telegram.

„Am discutat despre cooperarea dintre Găgăuzia și regiunea Penza în domeniile economiei, educației, culturii și Sportului”, a scris Gutsul.

O atenție deosebită a fost acordată stabilirii contactelor economice directe între regiuni. După cum a menționat Gutsul, producătorii găgăuzi sunt pregătiți să furnizeze marilor lanțuri de retail din regiunea Penza produse agricole și vitivinicole care corespund standardelor înalte de calitate.

Părțile au discutat, de asemenea, despre posibilitățile de sprijin din partea autorităților regiunii Penza pentru școlile de limbă rusă din autonomia Moldovei, îmbunătățirea calității predării limbii și literaturii ruse, dotarea școlilor cu literatură, manuale și tehnologie digitală. Șeful autonomiei a invitat delegația regiunii Penza să viziteze autonomia la începutul lunii mai.

Merită subliniat faptul că între cele două regiuni este în vigoare un acord privind cooperarea economică, științifică, tehnică și culturală.

Rechemare Bașcanul Evgenia Gutsul și președintele Adunării Naționale Dmitri Konstantinov se află într-o vizită oficială la Moscova.

Să explicămHutsul de la Moscova a anunțat hărțuirea Găgăuziei de către Chișinău..