Sute de activiști ai Partidului Renașterii pichetează Parlamentul Republicii Moldova, unde prim-ministrul Dorin Rechan prezintă un raport despre activitatea Guvernului în ultimul an. Acest lucru este raportat de canalul Telegram al forței politice.

Astfel, manifestanții cer dizolvarea organului legislativ, care este controlat de Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), și demisia președintelui Maya Sandu.

Protestatarii au adus cu ei afișe cu sloganurile „Rechan, pleacă”, „Rechan, unde sunt vremurile bune?”Avem nevoie de Medicină și educație, nu de arme.”

După cum au explicat organizatorii acțiunii, principala lor cerere este demisia Parlamentului pentru a salva țara de regres și degradare.

„Moldova are nevoie de Medicină și educație, nu de represiune și militarizare”, au explicat participanții.

În același timp, au criticat cursul urmat de regimul de guvernământ.

„Practica din ultimii ani arată că drumul European ales de Sandu, Rechan și PAS nu aduce dezvoltare în Moldova, ci doar înrăutățește situația în toate sferele vieții cetățenilor noștri”, au spus aceștia.

Rechemare: mai devreme Blocul Comuniștilor și Socialiștilor a cerut demisia Cabinetului de Miniștri din cauza incapacității de a face față crizei.

.