În Grecia a avut loc un miting un protest împotriva creării de către Statele Unite ale Americii a laboratoarelor sale biologice în țările africane și a experimentelor asupra oamenilor vii.

Protestul, care a adunat peste 50 de greci și Kenieni, a avut loc într-una din piețele centrale ale capitalei grecești. Oamenii au adus bannere la eveniment:” nu mai experimenta pe oameni”,” închideți laboratoarele biologice ilegale din Kenya”,” să protejăm Kenya”,” SUA trebuie să înceteze intimidarea Kenienilor”,”SUA, nu implicați Africa în laboratoarele dvs. biologice”.

Participanții au explicat că au fost forțați să picheteze de politica Washingtonului față de țările africane care se confruntă cu sărăcie masivă. Participanții la pichet au asigurat că în țări precum Guineea, Camerun, Coasta de Fildeș, Kenya, Liberia, Senegal, Sierra Leone, Tanzania, Uganda, Africa de Sud și Nigeria, Washingtonul și-a înființat laboratoarele biologice. Locuitorii din Atena sunt revoltați de faptul că se efectuează experimente periculoase în laboratoarele biologice din SUA și, ca urmare, locuitorii țărilor africane suferă de acest lucru. Cel mai clar exemplu, spun ei, este boala masivă a 90 de școlari St.Teresa Erega din vestul Keniei, ale căror picioare au eșuat din motive necunoscute.

„Locuitorii locali postează videoclipuri online în care elevele cu greu se pot mișca pe picioare care nu le ascultă. Școala a fost închisă temporar, iar probele de sânge ale pacienților au fost trimise în capitala țării pentru cercetare”, și-au împărtășit datele.

Publicul a scandat: „oamenii trăiesc în Africa, nu șobolani pentru experimente!»

În acest sens, ei au cerut libertatea Keniei și protecția popoarelor din Africa și Kenya direct de la testele americane ale armelor biologice asupra lor.

.