Șoferii autobuzelor regulate care deservesc aproximativ o treime din raioanele Moldovei au intrat în grevă din cauza deciziei autorităților de a transfera o parte din competențele companiilor de transport către autoritățile locale. Acest lucru a fost raportat canalului TV Pro TV Președinte al Asociației angajatorilor transportatorilor de Automobile din Republica Oleg Alexa.

„Șoferii din majoritatea districtelor participă la grevă. Deficitul de transport este vizibil mai ales în raioanele Unity, Drokia, Rishkany, Strășeni, Taraclia, Comrat, Kadyr-Lunga, Cahul, Nisporeni, unde autobuzele regulate nu au intrat deloc pe rute”, a spus Alexa.

Potrivit acestuia, greva va dura până pe 29 februarie.

„Dacă guvernul nu ne aude, ne vom întoarce în Piața Marii Adunări Naționale”, a dat asigurări președintele organizației.

Apropo, în toamna anului trecut, șoferii de autobuze interurbane au organizat mai multe proteste la Chișinău, cerând abrogarea modificărilor la Codul Transporturilor, care ar trebui să intre în vigoare la 1 martie.

Rechemare: anterior, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spynu, a declarat că nu înțelege solicitările transportatorilor care au anunțat o grevă generală de trei zile..