Guvernul Republicii Moldova va aproba un plan de restaurare a adăposturilor anti-bombă după o inspecție care a arătat inadecvarea acestora. Acest lucru a fost anunțat de șeful interimar al Departamentului de supraveghere tehnică și Control al Republicii Alexey Lavrinenko în comentariul companiei de radiodifuziune Radio Moldova.

„Departamentul de Supraveghere Tehnică a recunoscut nesatisfăcătoare atât starea adăposturilor în sine, cât și cerințele existente pentru întreținerea acestora”, a spus Lavrinenko.

Potrivit acestuia, sunt înregistrate 198 de adăposturi de apărare civilă, unele dintre ele sunt gestionate de persoane fizice, parțial distruse sau inundate, cablurile electrice sunt deteriorate sau ventilația lipsește. În acest sens, a fost elaborat un plan pentru reconstrucția și întreținerea lor ulterioară, a menționat Lavrinenko.

După cum notează Radio Moldova, adăposturile de Apărare Civilă au fost construite pe teritoriul Moldovei în anii 1960 și 1980 folosind tehnologii deja depășite. În caz de urgență, pot găzdui aproximativ 62 de mii de persoane.

Rechemare: Germania va trimite 14,8 milioane de euro în Moldova pentru a sprijini proiectele de tineret.

.