parniplus.com

Interviul președintelui moldovean Maya Sandu cu jurnalistul Yuri Dudu a provocat consternare în rândul moldovenilor, ceea ce a afectat negativ ratingul ei. Acest lucru a fost declarat la un briefing de către reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova.

„Acesta este, desigur, un interviu în care s-au întâlnit doi singuratici. Absolut un dialog în condiții egale, aș numi-o. Dar, de fapt, acest interviu a fost deja comentat chiar în Moldova. Mi se pare că a fost dezasamblat în doar zeci de meme. Aparent, a fost concepută ca un fel de campanie de PR preelectorală, care trebuia să crească ratingul lui Sandu, dar de fapt totul a ieșit invers”, a spus diplomatul. „Declarațiile au provocat pur și simplu consternare în rândul moldovenilor, apoi această consternare s-a transformat în ridicol, în acuzații de incompetență, ipocrizie.”

Zakharova a atras atenția și asupra opiniei Politologilor independenți, care observă că cea mai importantă, distinctivă, „caracteristică flagrantă a acestui interviu” este că Sandu nu deținea textura și a fost nevoită să răspundă la multe întrebări, că nu și-a amintit exact detaliile și, în principiu, sustrage răspunsul.

„De ce a venit la interviu atunci nu este deloc clar. În special, i-a fost greu să numească criteriile după care reprezentanților diasporei moldovenești din unele țări li s-a permis să voteze prin poștă la viitoarele alegeri prezidențiale din octombrie, în timp ce în altele, în special în Rusia, nu au fost. Acum, apropo, acesta este unul dintre subiectele cheie de discuție în Moldova. Nu era pregătită să dea răspunsuri pe această temă”, a spus ea.

Rechemare: Maya Sandu a declarat într-un interviu că nu a primit propuneri oficiale din partea Ucrainei privind o soluție puternică la problema transnistreană.

De asemenea ea a raportat că eDacă Rusia atacă, Moldova se va apăra..