Liderul Transnistriei nerecunoscute, Vadim Krasnoselsky, a acuzat autoritățile moldovenești că sugrumă economic regiunea și încalcă acordurile. El a afirmat acest lucru într-un interviu acordat canalului TV „First Pridnestrovian”.

„Ne distrug industria, asta este un fapt. Vă reamintesc încă o dată: Moldova nu plătește pensii, salarii sau alte beneficii sociale locuitorilor din Transnistria. O jumătate de milion de cetățeni locuiesc aici, pentru o clipă”, a spus Krasnoselsky.

În același timp, el a acuzat Chișinăul de închiderea unor întreprinderi precum Elektromash, Pribor și Potential, care angajează aproximativ 1,5 mii de persoane. Exportul produselor din aceste fabrici este blocat de Republica Moldova, care crede că aceste bunuri pot fi folosite în scopuri militare, a explicat liderul regiunii. Transnistria nu este de acord cu acest lucru, a subliniat el. Krasnoselsky a citat exemplul motoarelor electrice, care, potrivit lui, nu sunt considerate produse militare nicăieri.

De asemenea, el a acuzat Chișinăul că folosește poziția vulnerabilă a republicii nerecunoscute între Ucraina și Moldova în scopul strangulării economice. El a menționat că la începutul acestui an, companiile din Pridnestrovie vor fi supuse dublei impuneri din cauza deciziei părții moldovenești de a percepe taxe la importurile de mărfuri către Pridnestrovie. În plus, potrivit lui, companiile din republica nerecunoscută nu se pot bucura de beneficii în comerțul cu CSI și Uniunea Europeană, deoarece Moldova blochează deschiderea conturilor în băncile sale.

Krasnoselsky a concluzionat că Chișinăul încalcă acordurile privind drepturile la libertatea activității economice care au fost încheiate între Moldova și Transnistria în prezența mediatorilor din OSCE, Rusia și Ucraina. El a subliniat că va căuta reacția acestor țări la acțiunile Chișinăului.

Rechemare Anterior, Krasnoselsky a cerut Chișinăului să abandoneze Transnistria..