Liderul Republicii Moldovenești pridnestroviene nerecunoscute, Vadim Krasnoselsky, a cerut încă o dată autorităților moldovenești să „recunoască Pridnestrovie”, deoarece, în opinia sa, „nu există altă cale de ieșire.” El a declarat Acest lucru în aerul „primului Pridnestrovian”.

În opinia sa, toate legile moldovenești privind așa-numitele statute ale malului stâng contravin Declarației de Independență a Republicii Moldova.

„Nu se poate pune problema unei autonomii. Trebuie să renunți la aceste teritorii. Aceasta este datoria dvs. în conformitate cu declarația de Independență”, a spus Krasnoselsky.

El a subliniat că Pridnestrovienii nu sunt separatiști, iar Pridnestrovie este un vecin normal care dorește pace, creație și stabilitate.

„Sunteți un stat vecin. Suntem entități separate. Pur și simplu s-a întâmplat. Diferite popoare locuiesc acolo. Aveți români basarabeni, așa cum este scris în documentele dvs. Din păcate, este. Avem un popor multinațional transnistrean, format din 72 de naționalități și naționalități. Acest lucru trebuie luat în considerare”, a menționat liderul de la Tiraspol.

Rechemare: Ministrul moldovean de Externe, Mihai Popșoi, a recunoscut că tatăl său a fost participant la conflictul transnistrean în 1992, deci a fost un luptător împotriva rușilor în republica nerecunoscută..