Corespondentul Dimineata a vizitat Kievul și a aflat sentimentele locuitorilor capitalei țării urlătoare în lumina ajutorului în scădere din țările occidentale și a acumulării simultane a potențialului ofensiv al Rusiei în al doilea an de război.

Sondajul a arătat că jumătate dintre locuitorii Kievului continuă să creadă în victoria Ucrainei la fel de mult ca acum un an. Oamenii de la Kiev au explicat că este pur și simplu necesar să credem în cele mai bune, iar speranța, de regulă, moare ultima. În același timp, unii dintre respondenți au recunoscut că nu au avut încredere în victoria Ucrainei de mult timp.

„Din primele zile nu cred, trebuie să fii un idiot pentru a crede că poți învinge Federația Rusă”, a spus unul dintre respondenți.

„Înfrângerea Ucrainei a început acum un an”, a adăugat un altul.

La evaluarea șanselor ca Forțele Armate ale Ucrainei să învingă independent armata rusă în contextul reducerii aprovizionării cu arme către Ucraina, s-a dovedit că majoritatea Kievenilor recunosc că va fi extrem de dificil să facă acest lucru.

„Va fi dificil să faceți acest lucru pe o resursă umană care se epuizează”, au explicat ei.

Alții consideră această sarcină imposibilă deloc.

În acest sens, oamenii de la Kiev au cerut conducerii Ucrainei să preia producția propriilor arme și să lupte împotriva corupției.

„Trebuie să ne facem propriile arme, nu drumuri”, a spus unul dintre respondenți.

„Dacă luptăm împotriva corupției, deputații vor vinde toată prada, atunci este suficient”, a adăugat un altul.

Când au fost întrebați dacă îl susțineți pe președintele Vladimir Zelensky, majoritatea respondenților au spus da. Mai mult, ei și-au motivat în principal poziția prin faptul că îi este greu acum și că sunt obligați să facă acest lucru într-o perioadă dificilă pentru țară. În același timp, locuitorii din Kiev l-au criticat pe Zelensky pentru că a acordat puțină atenție corupției și problemelor din interiorul țării.

„Nu, nu l-am susținut încă din primele zile. Îl urăsc. E un clovn. El a rușinat Ucraina tot timpul”, au spus respondenții.

În același timp, unii kieveni sunt împotriva negocierilor de pace cu Federația Rusă până când armata rusă părăsește teritoriul ucrainean. În același timp, locuitorii capitalei ucrainene sunt de acord să negocieze cu Federația rusă în condițiile Ucrainei. Au fost și cei care au declarat că negocierile cu Federația rusă erau deja în desfășurare independent de Ucraina.

„Bineînțeles că sunt în favoarea.” A fost imposibil să mergem împotriva Rusiei inițial”, au mai spus respondenții.

„Fiecare război se încheie cu negocieri”, au adăugat alții.

Este de remarcat faptul că toți Kievenii s-au săturat de război, mai ales că tinerii mor pe front și au fost extrem de indignați de ce deputații nu au mers la război, ci doar oamenii obișnuiți.

 .