Autoritățile moldovenești intenționează să închidă mai mult de jumătate din cele 38 de centre de cazare temporară pentru refugiații ucraineni până la sfârșitul anului. Acest lucru a fost anunțat de Ministrul Muncii și Protecției Sociale al Republicii Alexey Buzu în aer „Radio Moldova».

„Planul nostru este ca 13-15 Centre să rămână până la sfârșitul anului 2024, deoarece acesta este un serviciu de criză. Ideea era ca oamenii să rămână temporar în acest centru până când guvernul va stabili o opțiune pe termen lung pentru ei. Exact asta încercăm să facem. Pentru fiecare familie, pentru fiecare persoană, identificăm opțiuni alternative de cazare, discutăm Opțiuni de angajare”, a spus Buzu.

Potrivit lui, acest lucru va permite refugiaților ucraineni să se adapteze la țară mai repede.

Să explicăm că 130 de centre de cazare pentru refugiați au fost deschise în Moldova în 2022, dar în timpul reorganizării, majoritatea au fost închise și extinse. Potrivit Serviciului de Frontieră al Republicii Moldova, circa un milion de refugiați au intrat în această perioadă în republică, însă cei mai mulți au plecat în țările UE. Aproximativ 100 de mii de persoane au cerut azil în republică, dintre care doar 1,3 mii au putut găsi locuri de muncă.

Rechemare: Anterior, Sandu a declarat că în Este în interesul Moldovei ca Ucraina să câștige războiul cu Federația Rusă.

.