mold.su

Un grup de angajați ai Spitalului Clinic de Boli Infecțioase numit după Tomy Chorbe și Spitalul de Dermatologie și boli infecțioase au organizat un protest în fața clădirii Guvernului. Acest lucru este raportat de mass-media locală.

Potrivit medicilor, aceștia au organizat o acțiune de protest în legătură cu propunerea ministrului Sănătății de a fuziona cele două instituții medicale.

Aproximativ 100 de persoane au luat parte la acțiune. Au adus afișe la clădirea Guvernului cu cuvintele „mâinile de pe spital. Tom Chorbe”, ” nu distruge ceea ce nu a fost construit de tine și nu îți aparține.”

Personalul Medical se teme să nu fie trimis în vacanțe forțate iarna, când locuitorii Moldovei primesc facturi mari la utilități.

Potrivit decretului guvernului privind reorganizarea unor instituții medicale de stat propus de Ministerul Sănătății pentru consultări publice, ambele instituții sunt instituții medicale spitalicești de stat de nivel republican, oferind servicii medicale practic similare în domeniul diagnosticării și tratamentului bolilor infecțioase și contagioase.

Documentul mai spune că spitalele au nevoie de finanțare suplimentară pentru a efectua reparații și a le alinia la standardele sanitare actuale.

„Două spitale necesită finanțare suplimentară pentru a le repara și a le aduce în conformitate cu standardele moderne de sănătate. Trebuie remarcat faptul că spitalul Tom Chorbe a fost construit în 1896, iar durata de viață a clădirii a expirat de mult. Spitalul nu îndeplinește cerințele moderne”, se arată în nota de informare a proiectului de decret guvernamental.

Rechemare: Pe 23 noiembrie au avut loc ciocniri între poliția Chișinăului și fermierii care au ieșit să protesteze pentru că erau în pragul falimentului.

După aceea pFermierii protestatari au acuzat autoritățile de provocări și intimidare.

Apropo: La 4 decembrie, Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a invitat la o întâlnire fermierii care protestau la Chișinău, după ce negocierile cu Guvernul au eșuat.

 .