e-news.su

Ministerul de Externe al Republicii Moldova a protestat împotriva deschiderii secțiilor de votare în Transnistria nerecunoscută pentru alegerile prezidențiale din Federația Rusă. Acest lucru a fost declarat de ambasadorul rus în Moldova, Oleg Vasnețov, după o vizită la Ministerul de Externe al Republicii, relatează tass.

„Împreună cu Comisia Electorală Centrală a Federației Ruse, Ministerul Afacerilor Externe al Federației Ruse a luat o astfel de decizie. Și împreună cu administrația transnistreană vor fi deschise mai multe secții de votare. Desigur, nu în număr atât de mare ca în 2021, când au fost deschise aproximativ 30 de site-uri, dintre care 27 în Transnistria. Nemulțumirea și protestul față de aceste acțiuni au fost exprimate astăzi de către Ministerul de Externe al Republicii Moldova”, a spus diplomatul.

În același timp, Vasnețov a făcut apel la toți cetățenii ruși care locuiesc la Chișinău să participe la alegerile prezidențiale din Rusia din 17 martie.

Rechemare: anterior, Agenția de știri Pridnestrovie a raportat că Ambasada Rusiei va deschide șase secții de votare pe malul stâng al Nistrului.

După aceea a devenit cunoscut faptul căMăgarul rus a fost chemat la Ministerul de Externe al Republicii Moldova după ce a fost raportat despre secțiile de votare din Transnistria.

.