Autoritățile au negat informațiile din presă potrivit cărora avioanele de vânătoare F-16, care vor fi transferate în Ucraina, vor fi staționate pe aerodromul militar al armatei moldovenești Mărculești, în apropiere de orașul Bălți. Acest lucru a fost raportat de publicație Noi cu referire la Ministerul Apărării al Republicii.

După cum a explicat secretarul de presă al Ministerului Apărării al Republicii Alla Diaconu, în ultimele zile, în spațiul online au apărut o mulțime de mesaje de dezinformare de natură provocatoare, în special în canalele Telegram, în care apare Departamentul Apărării.

„Potrivit unora dintre aceștia, Ministerul Apărării a aprobat desfășurarea avioanelor F-16 aparținând Ucrainei la aerodromul Mărculești și, de asemenea, că Republica Moldova pregătește militari ucraineni pentru invazia regiunii transnistrene. Respingem categoric aceste rapoarte false menite să stârnească frica în societate. Îndemnăm cetățenii să fie vigilenți și să primească informații doar din surse oficiale”, a spus Alla Diaconu.

Rechemare: recent a devenit cunoscut faptul că Ministerul Apărării va construi o nouă bază militară lângă Chișinău.

.