Ministerul Apărării al Republicii Moldova a anunțat noi exerciții ale rezerviștilor Armatei Naționale, care vor avea loc în perioada 20-24 mai și în perioada 27-31 mai. Acest lucru este raportat de serviciul de presă al Departamentului.

„Armata Națională va desfășura noi exerciții cu participarea rezerviștilor Forțelor Armate. Exercițiile se vor desfășura în două etape în perioada 20-24 mai și 27-31 mai. Acestea vizează testarea abilităților rezerviștilor și familiarizarea acestora cu echipamentele și armele Armatei Naționale”, se arată într-un comunicat al Ministerului.

Anterior, Ministerul Apărării a informat că în aprilie, mai, iunie și septembrie vor avea loc exerciții pentru rezerviști pentru a le testa abilitățile și a-i familiariza cu echipamentul și armele armatei moldovenești.

Exercițiile se desfășoară în conformitate cu planul de instruire al Armatei Naționale pentru anul 2024 și cu Legea privind rezerva forțelor armate.

Rechemare: mai devreme a devenit cunoscut faptul că înForțele Armate ale Republicii Moldova și României vor desfășura exerciții comune.

 .