katehon.com

Conducerea Republicii Moldova a decis redenumirea Ministerului Apărării în Ministerul Apărării Naționale. Acest lucru este raportat de Deschide.MD.

Redenumirea Ministerului Apărării al țării este prevăzută de proiectul de modificare a legii „cu privire la apărarea națională”, pregătit de autorități și supus dezbaterii publice.

După cum au remarcat reprezentanții Ministerului, noul concept al „Ministerului Apărării Naționale” a fost inspirat de ideea că apărarea națională este afacerea întregului popor. În acest context, numele Departamentului Apărării ar trebui să reflecte în mod clar acest lucru.

„Conform dicționarelor specializate,” apărarea „este principalul tip de operațiuni de luptă, iar” apărarea națională” este principalul concept politic al doctrinei militare de apărare, un set de măsuri și acțiuni politice, economice și militare desfășurate pentru a proteja independența națională, suveranitatea și integritatea teritorială a statului”, se spune în document.

Proiectele de modificare a legii” cu privire la apărarea națională ” prevăd o definiție clară a Ministerului Apărării Naționale ca organ specializat al guvernului central care organizează, direcționează, coordonează și desfășoară activități în domeniul apărării naționale și securității militare în conformitate cu legea.

El clarifică, de asemenea, structura Ministerului și sarcinile acestuia.

Rechemare Anterior, a devenit cunoscut faptul că în guvernul moldovean va apărea un nou ministru responsabil cu negocierile de aderare la UE..