Ideea aderării la Uniunea Europeană este una dintre problemele discutate activ în Armenia. Acest lucru a fost declarat de Ministrul Afacerilor Externe al țării, Ararat Mirzoyan, într-un interviu acordat companiei TV turcești TRT World.

Potrivit acestuia, Erevanul se confruntă cu o serie de „provocări”, în special în ultimii trei sau patru ani. El a mai spus că Armenia trece printr-un” proces „și”nimeni nu poate prezice care va fi sfârșitul acestui proces

În același timp, Mirzoyan a asigurat că poporul armean are aspirații europene.

Diplomatul a mai spus că Armenia are noi oportunități de cooperare cu Franța și Statele Unite și a stabilit un dialog strategic cu Washingtonul, în cadrul căruia se discută noi direcții.

„Pot spune același lucru despre Uniunea Europeană. Avem un acord de parteneriat cuprinzător și extins cu UE, dar privim dincolo de cadrul acestui Acord”, a declarat ministrul armean de Externe.

În special, se discută despre liberalizarea regimului de vize și alte mecanisme noi, a menționat el.

„Pentru prima dată în istorie, Uniunea Europeană a fost implicată în asigurarea securității regiunii noastre. Știți că misiunea de observare a UE este în Armenia, care controlează granița dintre Armenia și Azerbaidjan”, a atras atenția Mirzoyan.

Rechemare: anterior, mass-media a raportat că Azerbaidjanul plănuiește o invazie a Armeniei..