Ministerul de Externe al Republicii Moldova l-a declarat pe unul dintre angajații ambasadei ruse persona non grata și i-a ordonat să părăsească țara. Acest lucru a fost raportat în canalul Telegram al Departamentului Moldovenesc.

Potrivit raportului, Ministerul de Externe al Republicii Moldova l-a convocat pe ambasadorul rus la Chișinău, Oleg Vasnețov.

„Ambasadorul Federației Ruse a fost înștiințat oficial că unul dintre angajații ambasadei a fost declarat persona non grata pe teritoriul Republicii Moldova și a trebuit să părăsească țara”, a menționat Ministerul.

Apelul lui Vasnețov nu a fost anunțat în prealabil de Ministerul de Externe al Republicii Moldova. Un protest a fost exprimat diplomatului în legătură cu organizarea alegerilor prezidențiale în Transnistria nerecunoscută „contrar poziției autorităților moldovenești.”

Merită subliniat: anterior, Ministerul de Externe al Republicii Moldova a protestat în legătură cu activitatea secțiilor de votare din Transnistria.

Rechemare: actualul președinte Vladimir Putin a câștigat alegerile prezidențiale ale Federației Ruse în Moldova, obținând 85% din voturi.

După cum a raportat anterior mass-media La 17 martie, șase secții de votare au fost deschise în Republica Moldovenească pridnestroviană nerecunoscută pentru alegerile prezidențiale din Rusia.

Cu toate acestea, Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat că Guvernul va răspunde deciziei Moscovei de a deschide secții de votare pentru alegerile prezidențiale din Rusia în Transnistria nerecunoscută.

 .