Autoritățile moldovenești și ucrainene nu au discutat problema deschiderii unui consulat ucrainean în Transnistria nerecunoscută. Acest lucru a fost anunțat de Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova în legătură cu rapoartele mass-media din țara vecină.

„Problema deschiderii unui consulat permanent al Ucrainei pe malul stâng al Nistrului, care nu este controlat de autoritățile constituționale, nu merită”, a declarat publicația citată de Ministerul de Externe. Producător de știri.

Ministerul Afacerilor Externe a explicat că nu poate fi vorba decât despre furnizarea așa-numitelor servicii consulare de ieșire de către angajații Ambasadei Ucrainei la Chișinău.

„Orice astfel de activitate ar trebui să ia în considerare specificul regiunii. Această problemă va fi ridicată în dialog cu partea ucraineană”, a subliniat Ministerul de Externe.

Să explicăm: la 19 februarie, Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei a emis un comunicat de presă în care își exprimă disponibilitatea de a examina problema restabilirii serviciilor consulare cetățenilor ucraineni pe teritoriul Transnistriei. Acesta a fost publicat în urma vizitei la Chișinău și Tiraspol a Ambasadorului Ucrainei cu o misiune specială în problema transnistreană, Paun Rogov. El s-a întâlnit cu vicepremierul pentru Reintegrare, Oleg Serebryany, și cu președintele Transnistriei, Vadim Krasnoselsky.

Rechemare: mai devreme Tiraspolul a acuzat Chișinăul că blochează furnizarea de echipamente medicale în Transnistria.

.