radiomoldova.md

Igor Zaharov, reprezentant al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, a comentat apelul Ambasadorului Republicii Moldova la Moscova, Lilian Dariya, la Ministerul rus de Externe, numindu-l un eveniment comun. Comentariul lui Zaharov duce la Producător de știri.

Potrivit reprezentantului Ministerului de Externe al Republicii Moldova, Rusia a interzis intrarea șefului Cabinetului președintelui Republicii Moldova, Adrian Belucele, consilierului prezidențial Olga Roșca, Secretarului General al Guvernului Republicii Moldova, Artur Mige, membrului Consiliului pentru televiziune și Radio Ruslan Mihalevski și coordonatorului Centrului pentru comunicații strategice și combaterea dezinformării, Alexander Manoli.

De asemenea, pe lista neagră a Moscovei se află și reprezentanți ai președintelui Republicii Moldova, ai Guvernului și jurnaliști moldoveni, în special redactorul–șef adjunct al Revistei de știri Stela Untila.

„Decizia Federației Ruse este regretabilă. Dar este important de menționat că astfel de măsuri devin deja banale pentru autoritățile ruse”, a spus reprezentantul Ministerului de Externe al Republicii Moldova.

În același timp, Zaharov a subliniat că Chișinăul nu intenționează să-și ia poziția.

„În ciuda acestui fapt, Moldova rămâne ferm angajată în combaterea interferențelor externe și a oricăror acțiuni destabilizatoare împotriva securității și suveranității noastre”, a adăugat el.

Rechemare, 10 ianuarie, pMăgarul Moldovei a fost convocat la Ministerul rus de Externe de la Moscova.

.