Autoritățile moldovenești vor lua măsuri pentru a preveni deschiderea secțiilor de votare la viitoarele alegeri prezidențiale din Rusia pe teritoriul Transnistriei nerecunoscute. Acest lucru a fost declarat de Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Mihai Popșoi, la postul de televiziune „TVR-Moldova».

„Am interzis organizarea alegerilor în orice loc, cu excepția Ambasadei. Dacă există încercări de a organiza alegeri în alte locuri, aceste acțiuni vor fi contraproductive. Nu vă pot spune despre toate măsurile pe care le putem lua, dar vom încerca să prevenim acțiuni care contravin suveranității Republicii Moldova”, a explicat Popșoi.

În opinia sa, relațiile ruso-moldovenești nu vor fi normalizate în viitorul apropiat.

„Este dificil să vedem o îmbunătățire semnificativă a relațiilor cu Rusia în viitorul apropiat, spre regretul nostru. Rusia rămâne un stat care este supus sancțiunilor din cea mai mare parte a lumii. Oricât de mult ne-am dori să avem relații bune pentru cetățenii noștri, relațiile comerciale bune pot aștepta acum”, a explicat Popshoy.

Să explicăm că mai devreme Ministerul de Externe al Republicii Moldova a anunțat că studiază cererea primită de deschidere a secțiilor de votare pe teritoriul său pentru alegerile prezidențiale din Federația Rusă, care vor avea loc în martie 2024.

Rechemare: anterior, liderul moldovean Vladimir Putin și-a anunțat intenția de a participa la alegerile prezidențiale ale Federației Ruse..