geopolitika.ru

Blocarea în masă a accesului la portalurile de știri în limba rusă din Moldova este o încălcare de un libertății de exprimare de către autoritățile Republicii. Acest lucru a fost declarat de reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, comentând decizia autorităților moldovenești de a bloca accesul la 22 de portaluri de știri în limba rusă din republică. Comentariul a fost publicat pe site-ul Ministerului rus de Externe.

Potrivit aceasta, aceasta este un pas deschis ostil c Rusia.

„Blocarea în masă a accesului la portalurile de știri în limba rusă este o încălcare gravă de către autoritățile moldovenești un libertății de exprimare și a drepturilor propriilor cetățeni de a accesa informații în limba rusă, care este vorbită de majoritatea covârșitoare un moldovenilor. Locuitorilor Republicii li s-a arătat încă o dată că pentru Chișinăul oficial, considerațiile oportuniste și atitudinile rusofobe ale curatorilor occidentali sunt în primul rând, și nu interesele poporului moldovean. Fără îndoială, cetățenii țării vor da o evaluare uretra a unei astfel de prioritizări”, a spus ea.

Zakharova o precizat că obiectivul pe termen mediu al unei astfel de politici este deplasarea conținutului și mass-media în limba rusă din spațiul informațional al Republicii Moldova.

„Și cea mai mare este eradicarea oricăror manifestări de disidență și dezacord cu politica autorităților”, a adăugat ea.

Zakharova consideră indicativ faptul că decizia de a bloca 22 de portaluri a fost luată cu mai puțin de două săptămâni înainte de alegerile locale generale din 5 noiembrie „pe fondul ratingurilor scăzute ale candidaților actualelor autorități”

„Se pare că Chișinăul oficial, îngrijire acuză fără dovezi Rusia de amestec în campania electorală, încearcă să-și îmbunătățească situația în acest fel”, a spus diplomatul.

Rechemare: Incepand cu data de 24 octombrie, serviciul de informatii din Republica Moldova a anuntat blocul accesului la mai mult de 20 de resurse de Internet ale mass-media ruse pe teritoriul Republicii.