Ministrul de Externe al Transnistriei nerecunoscute, Vitaly Ignatiev, este suspectat de colaborare și încălcare a integrității teritoriale a Ucrainei. El scrie despre asta Producător de știri cu referire la ziarul guvernamental al Ucrainei.

Potrivit ziarului, El este chemat la Biroul Serviciului de securitate al Ucrainei pentru a ” primi o notificare scrisă de suspiciune de infracțiuni comise.”

Se clarifică faptul că Vitaly Ignatiev este cetățean al Ucrainei. El este suspectat de încălcarea art. 110 Partea 1 din Codul Penal al Ucrainei „încălcarea integrității teritoriale și inviolabilitatea”, care implică”apeluri publice pentru schimbarea frontierelor Ucrainei.” Ignatiev este suspectat de încălcarea articolelor 111-1, Partea 6 (desfășurarea activităților de informare în cooperare cu statul agresor).

Conform Codului de Procedură Penală al Ucrainei, în caz de neprezentare dintr-un motiv lipsit de respect, suspectul se confruntă cu o amendă, iar evaziunea deliberată a apariției este „baza pentru efectuarea unei anchete speciale preliminare.”

Rechemare Transnistria introduce tarife speciale pentru gaze și electricitate pentru persoanele juridice de pe malul drept.

 .