publika.md

Mitropolitului Vladimir al Chișinăului și al Întregii Moldove i s-a interzis intrarea în Ucraina. Acest lucru a fost raportat de părintele Pavel Borshchevsky, relatează realitatea.md.

Potrivit acestuia, Mitropolitul a fost declarat persona non grata, fiind membru al Sinodului Bisericii Ortodoxe Ruse.

„Mitropolitul Vladimir mi s-a plâns de mai multe ori că nu poate merge în Ucraina, este persona non grata pentru că este în Sinodul Bisericii Ortodoxe din Rusia și nu poate merge la Mormântul părinților săi, la el acasă. Cum credeți că se simte Mitropolitul? Oricât de mult suferă, suferă foarte mult.” Nu poate merge acasă, nu poate merge la Mormântul părinților săi, este persona non grata”, a spus rectorul templului.

Să explicăm: Mitropolitul Vladimir s-a născut la 18 August 1952 în satul Kolenkovtsy, Districtul Khotyn, Regiunea Cernăuți din Ucraina. Din 21 iulie 1989, clericul este Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove, care se află sub jurisdicția Patriarhiei Moscovei și a Întregii Rusii.

Rechemare: Pe 21 noiembrie, Sandu a vizitat Kievul cu ocazia celei de-a 10-a aniversări a Euromaidanului.

După aceea A devenit cunoscut faptul că Președintele Ucrainei, Vladimir Zelensky, la discuțiile cu Maya Sandu, care a vizitat Kievul, a cerut extinderea tranzitului produselor ucrainene..