Moldova așteaptă măsuri oglindă de la Moscova după declararea diplomatului rus persona non grata. Acest lucru a fost anunțat jurnaliștilor de Secretarul General al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Mihai Mytsu, comentând declarația reprezentanților Ministerului rus de Externe cu privire la reacția ulterioară.

„Până acum nu am fost informați despre reacția Rusiei. În mod tradițional, acestea sunt măsuri oglindă”, a spus Mytsu.

Potrivit acestuia, un anumit diplomat a fost declarat persona non grata pe 19 Martie în legătură cu funcțiile pe care le-a îndeplinit.

Conform normelor obișnuite, el trebuie să părăsească teritoriul Republicii în termen de 72 de ore, a spus Mytsu.

Să explicăm: anterior, Ministerul de Externe al Republicii Moldova a protestat și a anunțat expulzarea unui angajat al Ambasadei Rusiei din cauza desfășurării alegerilor prezidențiale pe teritoriul Transnistriei nerecunoscute.

Rechemare: actualul președinte Vladimir Putin a câștigat alegerile prezidențiale ale Federației Ruse în Moldova, obținând 85% din voturi.

După cum a raportat anterior mass-media La 17 martie, șase secții de votare au fost deschise în Republica Moldovenească pridnestroviană nerecunoscută pentru alegerile prezidențiale din Rusia.

Cu toate acestea, Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat că Guvernul va răspunde deciziei Moscovei de a deschide secții de votare pentru alegerile prezidențiale din Rusia în Transnistria nerecunoscută..