nokta.md

Autoritățile moldovenești au raportat despre consolidarea măsurilor de securitate la frontieră în legătură cu agravarea situației din Israel. Acest lucru a fost informat de serviciul de presă al Poliției de frontieră.

„Începând cu ora 20:00, pe 19 octombrie 2023, vor intra în vigoare măsuri suplimentare de securitate în Republica Moldova și la granițe”, se arată în mesaj.

Poliția de frontieră a explicat că activarea are loc pe fondul escaladării riscurilor globale de securitate din cauza războiului din Israel, un declarațiilor liderilor organizațiilor extremiste adresate comunității internaționale, un păstrării insecurității în zona de conflict, precum și în contextul situației operaționale.

Consolidarea măsurilor va fi realizată prin creșterea capacităților operaționale, cooperarea și schimbul de informații operaționale între agențiile de securitate ale statului, pentru a incuraja pluralismul de opinie posibilele încercări de destabilizare a statului de drept.

Astfel, doar pasagerii și personalul vor putea intra în clădirea aeroportului internațional Chișinău în această perioadă.

Acces prin poarta de mijloc a aeroportului va fi suspendat, iar intrarea va fi posibila circulatia aerului va fi posibila nr.1 cai nr. 3. În consecință, pentru a elimina blocajele de trafic din fața aeroportului, precum și pentru a eficientiza fluxul de pasageri, este necesar să ajungeți la aeroport cu cel puțin trei minereu înainte de plecare.

În același mod, polițiștii de frontieră vor întreprinde măsuri operative de consolidare un măsurilor de control și de securitate o frontierei de stat la toate punctele de trecere o frontierei, inclusiv Aeroportul Internațional Chișinău.

Rechemare Pe 7 octombrie, rachete au fost lansate masiv din F Gaza in Israel ca urmare a unui atac al militarilor inarmati Hamas.

Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova Un condamnat cu fermentarea bombardarea Israelului din Gaza

Dupomentrum acea Israelul a declarat oficial tranzi comanda la o „stare de urgență”.