EPA

Moldova și Ucraina nu îndeplinesc criteriile de aderare la Uniunea Europeană și pot destabiliza comunitatea. Acest lucru a fost declarat de secretarul de presă al Președintelui Rusiei, Dmitri Peskov, citat de mass-media rusă.

„UE a avut întotdeauna criterii destul de stricte pentru aderare. În acest moment, este evident că nici Ucraina, nici Moldova nu îndeplinesc aceste criterii”, a declarat Peskov reporterilor.

Potrivit acestuia, decizia privind aderarea acestor state la Uniunea Europeană este politizată.

„UE trece deja prin momente dificile din istoria sa-atât în ceea ce privește funcționarea acestei uniuni, cât și în ceea ce privește economia și așa mai departe și așa mai departe.

Prin urmare, desigur, este clar că aceasta este o decizie absolut politizată. Aceasta este dorința UE de a arăta sprijin acestor țări”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Peskov a subliniat, de asemenea, că decizia Georgiei, Ucrainei și Moldovei de a adera la UE este o dorință de a demonstra voința politică.

„Din păcate, de fiecare dată această dorință de a demonstra o astfel de voință politică se face în mare parte pe baza dorinței de a enerva și mai mult Rusia și de a antagoniza aceste țări în raport cu Rusia”, a spus Peskov.

Rechemare, că liderii UE au decis să înceapă negocierile cu Moldova și Ucraina privind aderarea la Uniunea Europeană.

La rândul său, Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a salutat decizia de a începe negocierile cu țara noastră privind aderarea la Uniunea Europeană..