Moldova va achiziționa un alt radar pentru sistemul de apărare antiaeriană până la jumătatea anului 2025. Acest lucru a fost declarat de Ministrul Apărării, Anatoly Nosaty, într-un interviu acordat PRO TV.

„Conform termenilor contractului, perioada de așteptare după semnare este de 15-16 luni. Desigur, vrem ca radarul să fie livrat mai repede. Mă aștept ca el să fie livrat în țară înainte de sfârșitul mandatului meu”, a spus Nosaty.

El a explicat că întârzierea se datorează, printre altele, faptului că sistemele de apărare antiaeriană sunt furnizate în prezent în principal Ucrainei.

Ministrul a menționat că radarele vor permite doar observarea cerului, dar nu interceptarea țintelor aeriene.

„Interceptarea rachetelor este o problemă mai complexă. Acest lucru necesită mijloace de interceptare, acestea sunt în prezent indisponibile, deoarece majoritatea sunt folosite și pentru a furniza Ucraina. Vom aștepta puțin mai mult, iar prețurile au crescut semnificativ, ceea ce face sarcina destul de dificilă pentru noi. Până acum, ne – am concentrat pe ceea ce ne putem permite-vorbim despre protejarea infrastructurii critice cu sisteme cu o rază mai mică”, a spus ministrul.

Rechemare: pentruRadarul achiziționat din Franța nu a putut detecta drona care a căzut în sudul Moldovei.

.