Moldova intenționează să ia un împrumut de 50 de milioane de dolari de la Banca Internațională pentru Reconstrucție și dezvoltare (Bird) pentru proiecte de eficiență energetică, pe care urmează să le ramburseze prin economii. Acest lucru a fost declarat de către Ministrul Energiei Viktor Parlikov, rapoarte rupor.md.

După cum notează ziarul, guvernul a dat „undă verde” negocierilor privind un acord de împrumut. De asemenea, a fost creată o echipă pentru a discuta termenii contractului cu Bird. Printre aceștia se numără oficiali din ministerele energiei, mediului, Finanțelor, Educației, oficiali din Cancelaria de Stat, reprezentanți ai Termoelectrica și ai Agenției Proprietății Publice.

După cum a comentat Ministrul Energiei Viktor Parlikov, „banii vor fi returnați din cauza economiilor Primite ca urmare a investițiilor finanțate de proiect

46 de școli vor beneficia de proiectul de eficiență energetică. De asemenea, potrivit lui Parlikov, banii vor fi folosiți pentru îmbunătățirea eficienței energetice a mai multor instituții publice din Republica Moldova.

Rechemare: anterior, Parlikov a declarat că Chișinăul nu va interfera cu livrările de gaze ale Gazprom către Transnistria..