Autoritățile moldovenești vor ajuta Ucraina să lupte împotriva fugii cetățenilor săi de la mobilizare. Acest lucru a fost declarat de ministrul de Interne al Republicii Moldova, Adrian Efros, într-un interviu acordat ziarului Ziarul de gard.

Potrivit acestuia, în acest scop, polițiștii de frontieră ai Republicii vor organiza o patrulare comună la frontieră cu colegii lor ucraineni.

„Evident, toată lumea încearcă să-și salveze viața. Bărbații cu vârsta cuprinsă între 18 și 60 de ani trec ilegal frontiera de stat. Am discutat cu Ministrul Afacerilor Interne al Ucrainei problema restabilirii patrulelor comune în regiunea transnistreană din partea ucraineană. În acest fel, vom preveni și descuraja această migrație ilegală”, a spus Efros.

El a adăugat că deja în fiecare săptămână partea moldovenească desfășoară una sau două operațiuni de eliminare a schemelor de migrație ilegală a bărbaților din Ucraina în Moldova. Efros a recunoscut că în aceste scheme au fost implicați și polițiști de frontieră moldoveni.

Rechemare: anterior, Sandu a declarat că în Este în interesul Moldovei ca Ucraina să câștige războiul cu Federația Rusă..