point.md

Sergey Tofilat, membru al Consiliului de supraveghere al Moldovagaz, consideră că prețurile gazelor pentru consumatorii din Moldova ar putea scădea în lunile următoare. El a spus acest lucru într-un interviu la postul de televiziune Vocea Basarabiei.

În opinia sa, tariful la gaz va fi redus în primăvară. Tofilat a explicat că acest lucru a fost precedat de mai multe motive.

„Primul este că în 2024 Energocom va elibera gaz către Moldovagaz la 550-600 USD la 1 mie de metri cubi, ceea ce este semnificativ mai mic decât în 2023. al doilea este că abaterile tarifare din perioadele anterioare vor fi rambursate până în primăvară. Pentru rambursarea acestora, tariful actual de 18,06 lei pe metru cub de gaz include 2 lei. Al treilea este că Moldova a redus consumul de gaze, în loc de 1,1 miliarde de metri cubi, consumăm aproximativ 750 de milioane de metri cubi”, a spus Tofilat.

Rechemare Anterior, Mihai Popșoi, deputat al Partidului Acțiune și Solidaritate, a spus că gazul achiziționat de Moldova ar putea fi cel puțin de pe planeta Marte, principalul lucru este că ar trebui să fie mai ieftin decât cel al Gazprom-ului rus..