gagauznews.com

Noul Ministru de Externe al Republicii Moldova, Mihai Popșoi, care a preluat funcția la 29 ianuarie, a fost inclus de Rusia pe lista neagră a persoanelor cărora le este interzisă intrarea în țară. Acest lucru este raportat de publicație Producător de știri.

Comentând faptul interzicerii intrării în Federația Rusă, șeful Ministerului de Externe al Republicii Moldova a reamintit că a fost inclus pe lista relevantă încă din vară, când era membru al Parlamentului Republicii din partea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS).

„Este interesant să vedem cum vor reacționa Kremlinul și Ministerul rus de Externe la numirea mea ca ministru de Externe. E treaba lor, nu știu ce decizie vor lua. Dar, conform standardelor internaționale, diplomații, în ciuda diferențelor dintre țări, lucrează pentru a stabili un dialog și ar trebui să aibă oportunitatea și dreptul de a face acest lucru”, a spus el.

Rechemare: La 29 ianuarie, noul Ministru al Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Mihai Popșoi, a preluat funcția: a depus jurământul în prezența Președintelui Maia Sandu și a Prim-ministrului Dorin Rechan..