Opoziția a început discuțiile cu privire la modul de participare la alegerile prezidențiale care vor avea loc în toamna anului 2024. El scrie despre asta Noi.md.

„Unii lideri spun că vor candida, alții vorbesc pentru un singur candidat. Există o listă cu 10 persoane din diferite regiuni”, a declarat Irina Vlakh, fondatoarea platformei Moldova și fost bașcan al Găgăuziei.

Potrivit acesteia, sunt în curs discuții cu diferite partide cu privire la problema unui singur candidat.

„Există opinii diferite – există lideri care spun că ar trebui să candideze, există lideri care spun că ar trebui să avem un candidat comun. Avem, de asemenea, o listă de discuții de aproximativ 10 persoane din diferite domenii, din diferite profesii”, a spus ea.

Vlah a indicat că încă nu poate da nume, deoarece discuțiile erau în curs.

„Dar poate fi și o situație ca la alegerile de la Chișinău, când opoziția oricum discuta, dar fiecare a mers cu propriul candidat. Poate două sau trei partide se vor uni și își vor prezenta candidatul. În runda a doua, cred că toată lumea se va uni”, a remarcat Irina Vlakh.

Rechemare anterior a devenit cunoscut faptul că Sandu va fi reales în funcția de președinte al Republicii Moldova în 2024..