Ofițerii Ministerului de Interne al Georgiei au reținut un cetățean moldovean pentru că s-a certat cu poliția la un miting împotriva proiectului de lege privind agenții străini la Tbilisi, lângă clădirea Parlamentului. Acest lucru este raportat de canalul TV Imedi.

Deținutul pe nume Adamiya este numit unul dintre organizatorii mitingurilor. Potrivit canalului TV, el a insultat mai întâi poliția, apoi a folosit gaz piper împotriva lor. A fost o bătaie, poliția l-a reținut pe el și pe alte câteva persoane. Detențiile au fost dure.

Nu se știe încă în ce articol a fost reținut cetățeanul moldovean.

Oponenții proiectului de lege privind agenții străini au organizat un alt miting de duminică. Au mers la Parlament pe bulevardul Rustaveli și au rămas acolo peste noapte pentru a împiedica deputații să înceapă examinarea inițiativei în a treia lectură la o ședință a Comisiei pentru probleme juridice din dimineața zilei de 13 mai.

La 1 mai, Parlamentul Georgiei a susținut proiectul de lege „cu privire la transparența influenței străine” în a doua lectură. Președintele Salome Zurabishvili, opoziția și diplomații occidentali s-au pronunțat împotriva lui, care l-au considerat un obstacol în calea integrării Republicii în Uniunea Europeană. Departamentul de Stat al SUA a declarat că scopul proiectului de lege este de a submina societatea civilă activă a țării. Liderii partidului de guvernământ Visul Georgian-Georgia Democrată susțin că acesta servește doar scopului de a asigura transparența finanțării din străinătate pentru sectorul neguvernamental și mass-media. Zurabishvili a spus că va Veta proiectul de lege dacă va fi adoptat în toate cele trei lecturi.

Rechemare Președintele Georgiei, Salome Zurabishvili, a declarat că Georgia, Ucraina și Moldova pot adera la Uniunea Europeană în același timp..