katehon.com

Deputații din Partidul Acțiune și Solidaritate au adoptat o declarație de susținere a integrării Republicii Moldova în UE. Acest lucru este menționat în document, care a fost citit de la tribună de deputatul Oazu Nantoi.

54 Din 101 deputați au votat pentru declarația adoptată.

„Deputații fac apel la întreaga societate, inclusiv la toate forțele politice, să dea dovadă de unitate și Solidaritate pentru a consolida dialogul politic și social în numele intereselor naționale și al obiectivului strategic al integrării și aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană”, se arată în document, care a fost citit de la tribună de deputatul Partidului de guvernământ Oazu Nantoi.

Parlamentarii PDP care au susținut declarația au cerut guvernului să ia toate măsurile necesare pentru organizarea procesului de aderare la Uniunea Europeană, precum și pentru consolidarea instituțiilor statului implicate în negocieri.

Apropo, blocul de opoziție al comuniștilor și Socialiștilor nu a participat la votarea și discutarea declarației, deoarece deputații săi au părăsit sala de ședințe în semn de protest. Reprezentanții opoziției au condamnat acțiunile partidului de guvernământ, amintind că, potrivit Constituției Republicii Moldova, democrația se desfășoară în condiții de pluralism politic incompatibil cu dictatura și totalitarismul.

Rechemare: anterior Ilan Shor a numit aderarea Moldovei la UEE singura cale de a o salva.

.