reuters.com

Parlamentul a aprobat programul și structura Centrului pentru comunicare strategică și combaterea dezinformării, ale cărui activități vor fi îndreptate împotriva Rusiei. Acest lucru a fost raportat de serviciul de presă al organului legislativ.

„Conceptul de comunicare strategică și de combatere a dezinformării, manipulării și imixtiunii străine pentru anii 2024-2028 a fost aprobat de Parlament. Tot la ședința de astăzi a fost aprobată structura centrului cu un personal de până la 20 de persoane”, se spune în mesaj.

După cum sa menționat în document, noua structură va contracara încercările de a submina încrederea în calea europeană,””pentru a pune sub semnul întrebării cooperarea cu NATO.

Rechemare Sandu a declarat în luna mai că autoritățile vor crea Centrul de contracarare a informațiilor Patriot, care va proteja cetățenii de manipularea informațiilor și va combate dezinformarea la nivel național. Ea a subliniat că activitatea acestui departament va fi îndreptată împotriva Rusiei, pe care autoritățile republicii au acuzat-o de atacuri informaționale, precum și cu „trădătorii Patriei” care blochează cursul spre integrarea europeană.

Noua structură va fi condusă de fostul ministru de Interne Anna Revenko.

Mai devreme am scris Ce Sandu i-a oferit lui Revenko funcția de director al Centrului pentru combaterea dezinformării..