mold.su

Parlamentul a privat-o pe Marina Tauber de imunitate parlamentară la cererea Procuraturii, care o suspectează că se amestecă în administrarea justiției. Acest lucru a fost raportat de serviciul de presă al organului legislativ.

„Parlamentul a fost de acord să ridice imunitatea Marinei Tauber pentru a transfera un dosar penal în instanță cu privire la săvârșirea unei infracțiuni în temeiul articolului 303 alineatul (3) din Codul penal, care se referă la administrarea justiției”, a declarat serviciul de presă al corpului legislativ.

Potrivit datelor furnizate, propunerea procurorului general interimar al Republicii, Ion Munteanu, a fost susținută de 57 de deputați din Partidul Acțiune și Solidaritate.

După cum a explicat însăși Tauber în timpul briefingului, procurorii intenționează să o sancționeze pentru că a protestat în instanță.

„A fost o ședință de judecată, în care am intrat cu susținătorii mei cu un megafon. Oamenii mi-au cerut să le reamintesc judecătorilor că așteaptă un proces corect și corect. După aceea, am fost acuzată că am intervenit în justiție”, și-a amintit ea.

Apropo: în luna mai a anului trecut, Tauber a fost deja lipsită de imunitate parlamentară pentru „falsificarea rapoartelor financiare” ale Partidului șor, al cărui vicepreședinte era. Apoi partidul a fost declarat ilegal și abolit. Tauber a fost, de asemenea, acuzat că a primit fonduri din surse ilegale în alegerea primarului orașului Bălți în 2021. Politicianul a numit cauzele penale împotriva ei un atac al autorităților asupra opoziției.

Rechemare: ieri a devenit cunoscut faptul căProcuratura cere să-l priveze pe Tauber de imunitatea parlamentară.

.