Au fost încheiate acordurile de cooperare a serviciului de informații și Securitate al Republicii Moldova cu serviciul de Informații Externe al Federației Ruse și Serviciul Federal de securitate. Rezoluția corespunzătoare a fost aprobată la o ședință a Parlamentului Republicii, difuzarea a fost realizată pe site-ul său web.

„Să denunțe acordul dintre Republica Moldova și Federația Rusă privind cooperarea în domeniul activităților de informare încheiat la Chișinău la 18 aprilie 1994”, se arată în rezoluție.

Merită să reamintim că SIB a anunțat încetarea cooperării cu serviciile speciale ale Rusiei după 24 februarie 2022, referindu-se la faptul că acordurile nu corespund intereselor și intereselor naționale în domeniul securității Republicii.

După cum sa explicat în SIB, Moscova le-a folosit pentru a justifica prezența reprezentanților serviciilor speciale rusești în Transnistria.

Rechemare: Parlamentul Republicii Moldova a prelungit starea de urgență de la 1 decembrie cu încă 30 de zile, subliniind amenințările continue în domeniul securității regionale..