Ministrul Energiei, Viktor Parlikov, a promis consumatorilor că în decembrie sumele pentru încălzire incluse în facturi nu vor fi atât de mari. Acest lucru este raportat de radiomoldova.md.

Potrivit acestuia, acest lucru s-a întâmplat după ce cetățenii au fost nedumeriți că în noiembrie au fost nevoiți să plătească mai mult, deși sezonul de încălzire a început mai târziu decât de obicei.

Ministrul a subliniat că este greșit să ne concentrăm pe sumele din noiembrie atunci când calculăm facturile aproximative care vor trebui plătite în lunile următoare.

„În noiembrie am primit o factură de 800 de lei în două săptămâni, iar în decembrie va fi de 2.000 de mii de lei – această metodologie este greșită. La începutul sezonului de încălzire, facturile sunt mai mari, deoarece sistemul se încălzește, iar energia este cheltuită pentru creșterea temperaturii”, a explicat Viktor Parlikov.

Este demn de remarcat faptul că marea majoritate a consumatorilor au fost conectați la lichidul de răcire în a doua jumătate a lunii noiembrie. Anul acesta, conexiunea s-a făcut mai târziu decât în anii precedenți, din cauza temperaturilor ridicate.

Rechemare, anterior Parlikov le-a promis moldovenilor electricitate accesibilă și suficient gaz.

.